AKTUELLT

VÄRLDENS HISTORIA

Sveriges roligaste historielektion återkommer i ny kostym!

Världens_historia_adobe_2a_foto Robert Eldrim

Sveriges mest dynamiska och underhållande komiker-duo Özz Nûjen och Måns Möller bjuder med oss på en ny resa bakåt i tiden. Efter att närmare 80 000 personer vallfärdat till konserthus och teatrar genom vårt avlånga land för att skratta sig igenom ”Sveriges Historia – den nakna sanningen” återkommer nu Özz Nûjen och Måns Möller med föreställningen ”Världens historia – den osminkade sanningen”!

Välkomna till en 90-minuters standupshow där du kommer att både skratta läppen av dig och lära dig en hel del om mänsklighetens historia och kanske även lite om dig själv. Vi kommer att få se och höra både väntade och oväntade historier om oss och vår värld. Visste du till exempel att för första gången i världshistorien dör fler människor av fetma än av svält?

”Världen som vi känner den är inte sig lik längre och för att förstå var vi är på väg måste vi stanna upp och blicka bakåt.” – Özz Nujen

”Jag har funderat på hur svårt det måste ha varit att jobba som SYO-konsulent på den tiden folk bara kunde välja mellan att vara jägare eller samlare?” – Måns Möller

OMOGNA KILLAR

omognakillar_grupp2

Kompisarna och tre av Sveriges roligaste komiker, Özz Nûjen, Patrik Larsson & Måns Möller är åter förenade och tillbaka med humorshowen: ”Omogna killar – kommer till stan!”

Efter ett antal publiksuccéer och turnéer är humorgruppen äntligen tillbaka.

Det kommer att bjudas på humor i högsta klass med deras roligaste standup varvat med skrattframkallande och tramsiga sketcher. Tillsammans på scen är dessa tre komiker en oslagbar kombination som bjuder på underhållning där publiken står i centrum.

De älskar att få sin publik att skratta åt både smått och stort och nu är de återigen samlade och aktuella med en ny show; Omogna killar – kommer till stan!

BILJETTER OCH TURNÉPLAN HITTAR DU HÄR!

 

OMOGNA KILLAR FIRAR JUL

Omogna firar jul

Nu ska det tre kompisarna och komikerna Özz Nûjen, Måns Möller och Patrik Larssonäntligen fira jul tillsammans igen med en ny julshow. ”Omogna killar firar jul” är en annorlunda julshow. Låtsassnö, rappande tomtar och söta barnkörer har ersatts med sketcher, standup och galet trams. Helt enkelt det perfekta sättet att fira in julen på.

Det kommer att bjudas på humor i högsta klass med deras roligaste standup varvat med skrattframkallande och tramsiga sketcher. Tillsammans på scen är dessa tre komiker en oslagbar kombination som bjuder på underhållning där publiken står i centrum. De älskar att få sin publik att skratta åt både smått och stort.
- Jag älskar att sjunga men min musiklärare gav mig en trea i betyg, om jag var tyst resten av terminen. Nu ska jag äntligen ta revansch. Alla ska få höra min vackra stämma i julstämningen säger Özz Nûjen.
*Öronproppar säljes vid entrén.

”Omogna killar firar jul” är som ett julbord med bara de goda sakerna framdukade. Det bjuds bland annat på ett julspel som spårar ur, en dag i stallet på Klitteholm och självklart blir det lite naket också. (Özz och Patrik har försökt dämpa det men Måns vägrar ge sig på den punkten)

- Özz och Patrik är ju utbildade skådespelare, det är inte jag. De säger att jag spelar över något fruktansvärt, men jag tror att det är för att de står för nära mig på scen. Det blir för starkt för dem, säger Möller. För publiken däremot kommer det bli en gripande och allvarlig känsloresa med skådespelaren Måns Möller.

I julspelet så utlovar Patrik Larsson viss nivå på dans.
- Jag har alltid haft dansen inom mig. Visst, humor är viktigt men det här är ett sätt att visa upp dansaren Patrik Larsson. Jag har ringt Lets dance flera gånger men de har inte vågat ta med mig. Deras poängskyltar går ju bara upp till tio.

Spelplan:
24/11 – Nynäshamn, Folkets Hus (Provföreställning) - 19:30
1/12 – Malmö, Slagthuset - 19:30
2/12 – Malmö, Slagthuset - 19:30
3/12 – Stockholm, Rival - 16:00
5/12 – Stockholm, Rival - 19:30
6/12 – Stockholm, Rival - 19:30
8/12 – Malmö, Slagthuset - 19:30
9/12 – Malmö, Slagthuset - 19:30
10/12 – Stockholm, Rival - 16:00
10/12 – Stockholm, Rival - 19:30
12/12 – Stockholm, Rival - 19:30
13/12 – Stockholm, Rival - 19:30
15/12 – Malmö, Slagthuset - 19:30
16/12 – Malmö, Slagthuset - 19:30

BILJETTER OCH TURNÉDATUM HITTAR DU HÄR 

 

RIKARD III

(2016-2017)

Hertigen av Gloucester, blivande kung Rikard III är maktgalen, manipulativ och bitter – med en sällsam attraktionskraft på kvinnorna och männen omkring sig.

Vägen mot kungakronan fylls av politiska missgrepp, uppror och intriger i ett blodigt familjedrama. Vad händer med makten, vem har makten och var är du när makten kontrollerar allt och alla? Se Özz Nûjen göra alla roller i det klassiska dramat Rikard III, fritt efter William Shakespeare.

- En fantastisk pjäs som säger mycket om vår nutid och vår framtid. Anledningen till att jag gör pjäsen, är för att jag vill göra alla roller själv, för precis som Rikard III så är jag lika egoistisk och vill åt hela härligheten, helt själv! säger Özz Nûjen.

 

 

SVERIGES HISTORIASveriges historia 5 plus Aftonbladet

(2015-2016)

5 plus i Aftonbladet!
”Många skämt manar till eftertanke. Men framför allt skrattar man oavbrutet i över 90 minuter, när Özz Nûjen och Måns Möller skämtar sig genom Sveriges historia.”

”Inramningen är en typisk lite tråkig lektion i plugget. Från uttrycket Låt stå! på lärarnas tavla, till den självklara rockklassiker som blir utgångslåt. Men oj, oj, oj, vad det svänger om den här historielektionen. Duon framför alltihop med sådan briljant tonträff, att man är helt utmattad av skratt efteråt. Därav det högsta betyget.”

 

FÖRELÄSNING MÅNGFALD ELLER ENFALD

Özz Nûjen Özz Nûjen använder humorns hjälp till att inspirera, tänka om och tänka till och kanske om du är mottaglig…
att byta ut dina fördomar och gamla tankesätt mot kunskap och istället tänka på möjligheterna.

Hur ser Sverige ut idag och hur kommer det att se ut om 10-20 år? Vilka är våra kunder, medarbetare och leverantörer? Vem ska köpa våra produkter? Vem vill arbeta för oss och hur ska vi få dem att trivas? Ibland är det svårt att se möjligheterna i våra företag, organisationer och myndigheter.

Hur ofta möts man inte av fördomar och bestämda uppfattningar, sina och andras som begränsar möjligheterna att lyckas med det man vill åstadkomma på sin arbetsplats? Och hur ofta möts man inte av dessa påståenden när man vill och behöver prata om förändringar och mångfaldsfrågor?

När Özz Nûjen pratar om mångfaldsarbete i arbetslivet handlar det inte i första hand om etnisk mångfald utan om verklig mångfald. Det är en stor skillnad. Verklig mångfald handlar om att inkludera HBT människor, rörelsehindrade, äldre, överviktiga, smala, invandrare, kvinnor mm… och till slut blev dessa till en majoritet… fastän dessa frågor ofta kallas minoritetsfrågor. Men det handlar även om mångfald i inställning, tanke och skapande. Att lära sig att utnyttja att vi är och tänker olika och att samspelet mellan olikheter kan skapa framgång för företaget, organisationen eller myndigheten.

LÄNGD: ca. 60 min

Ladda ner produktblad här 

BOKA HÄR 

 

STATSMINISTER ÖZZ NÛJEN

ozz-nujen-statsminister

++++

”Nu är det Özz som regerar”
”Mycket roligare än så, kan det knappast bli.”
/Aftonbladet

”Folk skrattar sig gulblåa i ansiktet”
”ett hysteriskt roligt vallöfte”
/Dagens Nyheter

”han är väldigt, väldigt bra på att våga vara obekvämt rolig”
/Svenska Dagbladet

”Passionerad statsminister”
/Expressen

“alldeles makalösa komiska timing”
/Kulturnytt

 

 

2014

Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland. Efter den stora succén med föreställningen ”Dålig stämning” kom Özz med en helt nyskriven show – ”Statsminister Özz Nûjen” som hade premiär på Rival 14 mars i Stockholm. Det var en politisk standup-föreställning som i och med supervalåret 2014 granskade makten med lika mycket humor som allvar. ”Statsminister Özz Nûjen” spelades under våren på Rival i Stockholm och på Draken i Göteborg.

Med stor politisk humor granskade han den politiska makten och undersökte hur han skulle agera, reagera och regera om han var statsminister.

Eller som Özz Nûjen själv säger:

– Politik är alldeles för viktigt för att läggas i händerna på politiker.

Statsministern Özz Nûjen lockade 6000 personer till sin show: ”Statsminister Özz Nûjen” på Gutavallen den 1 juli.